Võimlemine emale

Sünnitusjärgne võimlemine

Spetsiaalse sünnitusjärgse treeningu eesmärgiks on taastada naise füüsiline vorm võimalikult efektiivselt ja neid harjutusi integreerida igapäevaellu. Treeningkava kohandatakse iga naise vajaduste järgi.

Keskendutakse kindla järjekorraga seest-välja treeningule. See tähendab seda, pärast sünnitust tuleb aktiveerida sisemised süvalihaseid, alles seejärel saab tugevdada suuremad lihasgrupid. Fookus on hingamisharjutustel, vaagnapõhjalihastel, süvalihastel, kehahoiul, venitustel ja lõpuks kogu keha üldtreeningul. Õpitakse ka ergonoomilisi asendeid ja -liigutusi beebiga tegelemisel. 

Diastaasi olemasolul koostatakse massaaži- ja treeningplaan diastaasi vähendamiseks kui ka üleüldise lihastoonuse parandamiseks. Samuti õpitakse eneseabi võtteid, nt massaaž ja venitusi.

Me keha on tervik, ei saa treenida ainult ühte kohta tugevaks, keha tuleb vaadata süsteemselt ja treenima peab ka enda mõtteviisi.

Iga järgnev kohtumine on samm edasi ja minnakse treeningkavas järgmistele tasemetele kuni hetkeni, mil korsetilihased ja kehatunnetus on nii head, et ollakse valmis naasma tavatrennidesse.

Treeningutega võib alustada niipea kui enesetunne võimaldab. Beebi võib kaasas olla.

Millal tulla? Kõige olulisem on kuulata oma keha ja sisetunnet. Tulla võib ka siis kui sünnitusest on möödas mitu kuud. Kaasa võtta retuusid, pika varrukaga pluus ja sokid (trenniriided).

 Sünnitusjärgset treeningut teen Ädala Perearstikeskuses ja kõik rühmatunnid beebidega hõlmavad samu asju.