Massaaž emale

Sünnitusjärgne massaaž

Sünnitusjärgne massaaž annab kehale ja meelele märku, et sünnitus on läbi ning pingest võib lahti lasta. Koos sellise toetusega hakkab keha end kiiremini tervendama ja kaasneb ka emotsionaalne heaolu- harmoonia ja tasakaal iseendas.

Sünnitusjärgse massaaži eripära tavamassaažiga võrreldes on eelkõige hell ja toetav lähenemine- alustatakse kookonisse mähkimisega ehk teisisõnu, naisele endale pakutakse turvatunnet. Arvesse võetakse naise emotsionaalne ja füüsiline seisund ning tema soovid. Valida on matil tehtav massaaž ja massaažilaual tehtav massaaž- naine tunneb ise kõige paremini, kuidas tal sel hetkel mugavam on ja mida ta vajab. Ja valida saab ka massaaži kestvuse- pikema seansi puhul töödeldakse kogu keha, lühema seansi puhul konkreetne piirkond, mis tähelepanu vajab (see valik tehakse koos).

Kõik need massaažid mõjuvad rahustavalt, aitavad organismil vabaneda liigsest vedelikust, normaliseerida vere- ja lümfiringet, leevendavad lihaspingeid, soodustavad paremat und ja paremat kehatunnetust. Massaažide lõpus tehakse ka lihaseid aktiveerivaid harjutusi.

Järgnevalt on valikud, mida võiks üldse soovida.

 

MATIL TEHTAV MASSAAŽ

  • Shavasana massaaž– Terve keha üldmassaaž, harmoniseerimine, lõdvestuseks. Mõnusa rütmilise liigutamisega töödeldakse läbi nii lihased kui kõik liigesed.
  • Tai massaaž– See on nn laisa inimese jooga, mis koosneb venitavatest joogal põhinevatest harjutustest, mis soodustavad lühenenud lihaste pikkuse taastamist, pinges lihaste lõõgastamist ja liigesliikuvuse parandamist. Hingamise rütmis teostatav massaaž mõjub rahustavalt, aitab organismil vabaneda liigsest vedelikust, toksiinidest, normaliseerida vere- ja lümfiringlust.
  • Mõlema kombinatsioon– koos teeme valiku, mis tunduks parim sel hetkel. Mõnikord vajatakse lihtsalt lebamist ja loksutamist, mõnikord oleks vaja hoopis rohkem venitusi aga on ka hetki, mil tahaks mõlemat. 
MASSAAŽILAUAL TEHTAV MASSAAZ
  • Sünnitusjärgne üldmassaaž– tehakse laual õliga ja spetsiaalselt toestatult. On sarnane klassikalise massaažiga ja lõõgastava toimega, puhkamist soodustav ning lihaspingeid vähendava mõjuga.  Saab valida ka osalist kehapiirkonna massaaži:
  • Ülakeha massaaž– selg, turi, kael, pea, nägu, rind, käed. Ülakeha pingete, üleväsimuse ja stressi puhul maandav.
  • Alakeha massaaž– alaselg, tuharad, jalad, kõht. Alakehapingete, alaseljavalude, rahutute jalgade, pingete puhul kõhus heaks leevenduseks.
  • Kõhumassaaž – stimuleerib erinevaid organeid kõhupiirkonnas, mis võivad olla rasedusest ja sünnitusest stressis, suunab nihkunud organeid tagasi oma õigetesse kohtadesse, turgutab soolestikku, vabastab pingeid. Aitab keskenduda paremini kõhu tunnetamist läbi hingamisharjutuste. Sobib hästi diastaasiga naistele.
  • Näo- ja peamassaaž– parim stressileevendaja ja hea võimalus magama jääda. Annab puhanud tunde ja kristallselgema vaate.

Millal tulla? Kõige olulisem on kuulata oma keha ja sisetunnet. Kõhumassaaži valik keisri puhul siis, kui haav on paranenud. Tulla võib ka siis kui sünnitusest on möödas mitu kuud.

Mida ettevalmistada? Massaažile tulles võiks beebi enne ära imetada, siis on endal mugavam olla.  Matil tehtava massaaži kogemiseks, võtta kaasa mugavad venivad riided (retuusid, pika varrukaga pluus, sokid). Beebi võiks võimalusel kellegi hoole alla jätta. Kõige pisemad beebid, kes veel ei liigu, nendega saame hakkama aga liikuvad beebid kipuvad massaažitegemise sujuvust hakkima.

Sünnitusjärgset massaaži teen Ädala Perearstikeskuses või kokkuleppel eraseansina kodudes.